Ondernemers vieren twintig jaar JOS met oesters en champagne

BARNEVELD De leden van Jonge Ondernemers Sociëteit Barneveld vierde afgelopen weekend het twintigjarig jubileum. Een gezelschap van veertig ondernemers genoot van twee gezellige dagen in Zeeland. 

 

Lees meer  >

Eerste BIK en JOS biketour was een groot succes!

Met een groep ondernemers hebben we afgelopen vrijdag sportiviteit en netwerken gecombineerd. De start en finish was bij de Wije Werelt in Otterlo. Na afloop hebben we onder het genot van een hapje gezellig nageborreld 🥂 
Volgend jaar hopen we weer een biketour te organiseren! Klik hier voor de foto's. 

Terugblik feestelijke bijeenkomst

Op donderdag 19 mei vond de feestelijke bijeenkomst plaats bij BLUS in Barneveld. Een avond waar vooral gezelligheid en netwerken voorop stond. Klik hier voor de foto's. 

Boordevolle agenda in 2022


JOS-leden waren op 10 maart tijdens de algemene ledenvergadering te gast bij van Donselaar Tenten in Woudenberg, waar ondernemer Erik van Donselaar een rondleiding gaf en vertelde over de organisatie waaraan hij leiding geeft. Indrukwekkend en inspirerend. Die twee woorden vormden samengevat de reacties van JOS-leden na het bedrijfsbezoek. Indrukwekkend, vanwege de omvang en professionaliteit van de dé specialist in verhuur van tijdelijke accommodaties voor festivals, (zakelijke) evenementen en bedrijfsoplossingen. En inspirerend, omdat de onderneming door corona 90% van de omzet zag teruglopen en in korte tijd een nieuwe bedrijfstak  uit de grond stampte in de vorm van tijdelijke opslag- en werktenten.  Feestelijk netwerken  Voorafgaand aan het bedrijfsbezoek werd onder leiding van Winny van Engelenhoven de tijd genomen voor de algemene ledenvergadering. Het werd duidelijk dat 2022 een jaar wordt met een volle agenda, te beginnen met 19 mei, als samen met de BIK een feestelijke netwerkbijeenkomst wordt gehouden in Blus.  Biketour  Op 10 juni staat er opnieuw een gezamenlijke activiteit met de BIK op de agenda en komen leden in de benen tijdens een Biketour (op racefietsen en elektrische fietsen) richting het mooie Radio Kootwijk. Voor wie liever de benenwagen pakt is er een wandeling uitgezet.  Lustrumfeest  De klapper van 2022 wordt ongetwijfeld het lustrumfeest van de JOS op 16 en 17 september. Inclusief nachtje weg, want de JOS bestaat maar één keer 20 jaar. Reserveer deze datum alvast in je agenda!

BARNEVELD – Met een informatieve én inspirerende Algemene Ledenvergadering is de aftrap van het nieuwe JOS-seizoen een feit. Er staan dit jaar nog veel meer gezellige en samenbindende activiteiten op het programma!

Lees meer  >

Zomerse borrel smaakt naar meer!


Wat was het geslaagd, de zomerborrel! Na al die tijd weer even ongedwongen en ontspannen netwerken samen. Heerlijk! We hadden geluk, het zonnetje scheen uitbundig en de temperatuur was aangenaam. Ideale omstandigheden dus om uitgebreid bij te praten. Natuurlijk bedanken we Wendy Bloemendal voor het openstellen van De Werkloft en Rick Rijssemus voor de heerlijke hapjes en drankjes.

Steuntje in de rug nodig?


Waar sommige bedrijven volop in business zijn, hebben andere JOS-leden het nog altijd zwaar door de coronacrisis. Kan jij wel wat positieve aandacht gebruiken in ons netwerk? Laat het weten. Dan promoten we jouw producten of diensten via bijvoorbeeld de nieuwsbrief onder alle JOS-leden.

Lees meer  >

Een cadeaukaart die je lokaal kunt besteden: doe jij mee?


Het leukste lokale cadeau om te geven en te ontvangen. Minder leuk als je je als ondernemer realiseert dat jaarlijks miljoenen wegvloeien die ook lokaal in Barneveld hadden kunnen worden uitgegeven. Juist in deze bijzondere tijd zoeken we naar manieren om lokale ondernemers te steunen.

Lees meer  >

Zon, zee en zeilen


2020 was tot nu toe nog niet echt een jaar om over naar huis te schrijven, maar daar kwam donderdag 10 september abrupt verandering in. Althans, in ieder geval voor de circa 35 JOS-leden die in Bataviastad aan boord stapten voor een zeiltocht over het Markermeer. 

Lees meer  >

Nieuwjaarsreceptie: een knallend begin van 2020


Brexit, de stikstofproblematiek, maar ook economische voorspoed die soms niet op leek te kunnen; 2019 was een jaar met impact. Dat bleek wel tijdens de nieuwjaarsreceptie van 11 januari in kasteel De Schaffelaar.

Lees meer  >

Evenement Energiebesparing 31 januari 2019


Energie besparen is onderdeel van een goede bedrijfsvoering. Dit bespaart kosten én zorgt voor een beter milieu.

Lees meer  >

Jacco Bouw geeft online inspiratie


Hij was anderhalf uur aan het woord, maar de aanwezige ondernemers hadden best nog langer naar hem willen luisteren. Jacco Bouw, oprichter van Webpower (9 kantoren, enkele honderden werknemers) inspireerde JOS- en BIK-leden 12 december met een inspirerend en bevlogen betoog over manieren om de klant online te bereiken.

De opkomst was met zo’n zeventig aanwezigen boven verwachting en de drive en het enthousiasme van Jacco werden zeer gewaardeerd én beantwoord met de nodige interactie vanuit de zaal. Voor herhaling vatbaar dus, deze vorm van inspiratiesessies. Ben jij of ken jij ook een ondernemer met een goed verhaal?

 

Terugblik nieuwjaarsreceptie BIK & JOS


De nieuwjaarsreceptie van de BIK en de JOS op zaterdag 12 januari werd groots gevierd. EeStairs werd omgetoverd in de prachtige jaren 20 stijl. Ruim 200 ondernemers werden ontvangen met een glas champagne en konden genieten van een heerlijk walking dinner.

Lees meer  >

Kom je ook naar de Prinsjesdagbijeenkomst?


Op de derde dinsdag van september is het Prinsjesdag, de start van het nieuwe werkjaar van de Staten-Generaal. Dit is ook het moment waarop de begroting en plannen van de regering voor het komende jaar bekend gemaakt worden. Van oudsher een cijferwaterval met grote impact op ondernemers.

Lees meer  >

Perfect weer bij de vakantieborrel


Op 28 juni was de JOS vakantieborrel bij de Gribus. Ruim 40 leden hebben genoten van het zomerse weer.

Lees meer  >

Terugblik Algemene Ledenvergadering


Donderdag 15 maart was het tijd voor de Algemene Ledenvergadering. We waren deze keer welkom bij MooiMerk van Helmert van Reenen. 

Lees meer  >

JOS Bitterballenborrel druk bezocht


Donderdag 7 december vond de eerste JOS Bitterballenborrel plaats. In BLUS kwamen ruim 50 ondernemers bijeen voor een drankje en natuurlijk de nodige bitterballen.

Lees meer  >

JOS bezoekt PON Leusden


16 november 2017 brachten de ondernemers van de JOS een indrukwekkend en uitgebreid bedrijfsbezoek aan PON Leusden. 

Lees meer  >

Ondanks slecht weer, toch een geslaagde JOS Zeildag


Ondanks het slechte weer kijken we weer terug naar een geslaagde JOS Zeildag. Dit jaar helaas geen zon en korte broek, maar de gezelligheid was er zeker niet minder om.

Lees meer  >

JOS Lustrumfeest groot succes


Zaterdag 20 mei was heit eindelijk zo ver: het JOS Lustrumfeest! Met schitterend weer en een mooie opkomst van de JOS leden was het een dag om met plezier op terug te kijken.

Lees meer  >

JOS Barneveld bestaat 15 jaar


WAUW! Vandaag bestaat de JOS 15 jaar! Al 15 jaar zorgt de JOS voor een platform voor jonge ondernemers om met elkaar in contact te komen. Daarnaast zijn er gedurende het jaar gezellige netwerkmogelijkheden.

Lees meer  >

BIK en JOS toosten op 2017


De leden van de JOS en de BIK hebben gezamenlijk het nieuwe jaar afgetrapt. Dit gebeurde tijdens de nieuwjaarsreceptie, welke dit jaar werd gehouden in Bilderberg Résidence Groot Heideborgh in Garderen.

Lees meer  >

JOS bezoekt de Tweede Kamer


Op 24 november 2016 was de JOS te gast in de Tweede Kamer in Den Haag. Remco Dijkstra, lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal namens de VVD, was onze gastheer voor een indrukwekkende rondleiding.

Lees meer  >

JOS Hersft BBQ zeer geslaagd


Donderdag 26 november vond de JOS Herfst BBQ plaats. Waar in de voorgaande jaren de JOS Wildavond werd georganiseerd bij Partycentrum ’t Hoefslag, vond het bestuur het dit jaar tijd voor wat anders. Zo werd in samenwerking met Johan en Marjan van Lagen de JOS Herfst BBQ geboren.

Lees meer  >

Publicatie: JOS Beleidsplan


De Jonge Ondernemers sociëteit Barneveld, officieel opgericht op 21 februari 2002, is een ondernemersvereniging die zich, zoals de naam al doet vermoeden, zich richt op de jonge ondernemers in de gemeente Barneveld.

De JOS is ontstaan om de jonge ondernemers in de gemeente Barneveld een platform te bieden, zonder dat zij zich direct moeten vermengen met de ‘grote jongens’. Waar het bij andere ondernemersverenigingen het er veelal nogal officieel en degelijk aan toe kan gaan, willen we met de JOS juist toegankelijkheid en openheid uitstralen.

Lees meer  >

Geslaagd Zeiluitje 2015


Weer of geen weer, het jaarlijkse zeiluitje met de leukste ondernemers uit Barneveld was geslaagd!

Lees meer  >

Ondernemersverenigingen Barneveld bundelen krachten


Samenwerken maakt sterker. Een uitgangspunt waar de voorzitters van de twaalf verschillende ondernemersverenigingen in de gemeente Barneveld volledig achter staan. Om deze samenwerking verder te concretiseren is besloten om een convenant op te stellen waarin deze samenwerking en de gezamenlijke doelen worden vastgelegd. 

Lees meer  >

FOV in een nieuw jasje


FOV (Federatie Ondernemerskringen Valleiregio) zal de komende periode meer en meer zichtbaar worden in de regio. Bijvoorbeeld dankzij een nieuwsbrief, via businessbladen én met een frisse, nieuwe uitstraling.

Lees meer  >

Uitnodiging: Energetisch renoveren


Energetisch renoveren van koopwoningen in de FoodValley: de vraag in beeld

Wanneer: Woensdagmiddag 8 juli 15.00-17.00 uur, inloop 14.30 uur, aansluitend borrel
Waar: Cultuurfabriek Kees Stipplein 74-78 3901 TP Veenendaal
Voor wie: Partijen met aantrekkelijk aanbod voor particuliere huiseigenaren in de FoodValley

Lees meer  >

JOS Tennisclinic 2015


Sporten en netwerken, het kan een perfecte combinatie zijn. Met dat oogpunt organiseert het JOS bestuur in samenwerking met L.T.C. Barneveld op 10 juli 2015 de eerste JOS Tennisclinic.

Alle JOS leden zijn van harte uitgenodigd voor een sportief avondje in combinatie met een gezellig diner en afsluitende borrel.

Lees meer  >

Algemene ledenvergadering bij Hype


Donderdag 5 maart 2015 stond de algemene ledenvergadering van de JOS weer op het programma. Dit jaar waren we te gast op het schitterende nieuwe kantoor van Hype Automatisering. Mede dankzij het werk van TLG licht en geluid was deze locatie de perfecte plaats voor onze ledenvergadering.

Lees meer  >

JOS te gast bij Ons Bedrijf


Donderdag 5 februari waren de leden van de JOS namens de BIK uitgenodigd door Ons Bedrijf. Ons Bedrijf zet zich in voor zo’n 300 mensen uit Barneveld en omgeving voor wie werk of dagbesteding niet vanzelfsprekend is.

Na een introductie over Ons Bedrijf door directeur Wilma Gorissen, werd er voornamelijk geïnformeerd over de Participatie wet welke inmiddels van kracht is.

Lees meer  >

Foto’s Nieuwjaarsreceptie JOS/BIK 2015


Een frisse witte start van het nieuwe jaar! Dat kwam duidelijk naar voren op de nieuwjaarsreceptie van de JOS en de BIK. Na een ontvangst in een uitgelichte Oranjerie, waar een ieder eerst voor het witte doek werd vastgelegd, werden de nieuwjaarswensen naar elkaar uitgesproken.

Lees meer  >

Foto’s Wildavond 2014


Op 27 november was het weer tijd voor de jaarlijkse wildavond van de JOS en de BIK. Ontvangst met hoornblazers, een heerlijke walking diner, en een muzikale omlijsting.

Met 95 mensen was het een goede opkomst, waar gezelligheid en met elkaar van gedachte wisselen, centraal stond.
Op naar 2015….!!!!

Lees meer  >

Gevolgen van de participatiewet voor ondernemers


Per 1 januari 2015 treedt de Participatiewet in werking. Met deze wet wordt de decentralisatie van Rijkstaken binnen het sociaal domein naar gemeenten geregeld. Graag informeert het JOS-bestuur in samenwerking met het BIK-bestuur je over de gevolgen van deze Participatiewet voor ondernemers.

Lees meer  >

De JOS wildavond staat voor de deur…


Het is koud. Het is winderig. Het is eind november. Waar kan je dan beter vertoeven dan rond de vuurkorven van een gezellige herberg onder het genot van een jachtbitter en een heerlijk stukje geroosterd wild zwijn.

Loopt het water je al in de mond?

Op donderdag 27 november is het tijd voor een gezellige wildavond in partycentrum ’t Hoefslag. Jij bent samen met je partner van harte uitgenodigd om de herfst te proeven en te genieten van jachthoornblazers in aangenaam warme ambiance.

Lees meer  >

Foto’s Bedrijfsbezoek BDU


Een kijkje achter de schermen bij de BDU in Barneveld… Iedereen rijdt er wel eens langs langs, maar bijna niemand weet wat er daar achter de deuren gebeurt.

Na een ontvangst met een heerlijke maaltijd zijn we in groepen door het pand begeleid waar we mensen zagen werken die achter hun vak stonden.

Lees meer  >

Foto’s JOS Zeildag 2014


De JOS Zeildag was weer een daverend succes. Mede door het schitterende weer werd het een heerlijke dag op het water.

Lees meer  >

Zoeken

Agenda

Biketour
Haringparty SOGB
Zeiluitje
Lustrum BIK
Ondernemersevent