Terugblik nieuwjaarsreceptie BIK & JOS


Terugblik nieuwjaarsreceptie BIK & JOS


De nieuwjaarsreceptie van de BIK en de JOS op zaterdag 12 januari werd groots gevierd. EeStairs werd omgetoverd in de prachtige jaren 20 stijl. Ruim 200 ondernemers werden ontvangen met een glas champagne en konden genieten van een heerlijk walking dinner. Verschillende ondernemers hadden zich flink uitgedost in de stijl van de jaren 20, met veel veren en hoeden. Klik hier voor de foto's. Tijdens de speech stond de BIK voorzitter stil bij drie thema’s: het 50-jarig lustrum, Regio Foodvalley en duurzaamheid.

Lustrum
Dit jaar staat het 50-jarig jubileum van de BIK op de agenda. Tijdens de nieuwjaarsreceptie werden de eerste "golden tickets" al uitgegeven. Er wordt achter de schermen hard gewerkt om een spectaculair programma neer te zetten voor het weekend van 20 en 21 september 2019. Noteert u deze datum vast in uw agenda. De uitnodiging en het (keuze)programma ontvangt u later.

Regio Foodvalley
BIK voorzitter, Gijs Eikelenboom werd in september gevraagd voorzitter te worden van de commissie van de nieuwe Strategische Agenda Regio Foodvalley voor 2019-2025. Met deze nieuwe Strategische Agenda wordt bepaald hoe de Regio Foodvalley zich economisch en maatschappelijk kan ontwikkelen. Waarbij de focus ligt op thema’s als verduurzaming van de agrarische sector, voeding en gezondheid, duurzaamheid, menselijke capaciteit en clusters over sectoren heen.
 
Circulaire economie
Ook gaat de BIK haar pijlen verder richten op duurzaamheid. Het bestuur is van mening dat ondernemingen en instellingen een maatschappelijke verplichting hebben om duurzaamheid centraal te stellen binnen de bedrijfsvoering. Onder meer door maatregelen te nemen op het gebied van CO2- en energiereductie, grondstoffengebruik, goed werkgeverschap en de circulaire economie. Het bestuur van de BIK verkent het komende jaar de mogelijkheden voor samenwerkingen voor en tussen bedrijven die circulaire uitdagingen aan willen gaan.